Maa- ja kotitalousnaiset torjuvat vieraslajeja Impin päivänä 11.6.

Maa- ja kotitalousnaiset järjestävät vieraslajitalkoot Impin päivänä 11.6.2016. Haastamme kaikki osallistumaan talkoisiin!  Vieraslajit ovat kasveja, jotka eivät kuulu luontoomme. Ne kasvavat nopeasti ja peittävät alleen alkuperäiset lajimme. Omat niitty- ja ketokasvimme ovat monin paikoin hävinneet taistelun vieraslajeja vastaan.  Kasveista pidetään vahingollisimpana jättipalsamia, jättiputkea ja lupiinia. Impin päivä 11.6 sopii ajallisesti erinomaisesti jättipalsamin ja lupiinin poistotalkoisiin!

Talkoot pystyyn

Valitkaa kohde, jossa lupiini, jättipalsami tai jättiputki on valloittanut tai on valloittamassa kasvutilaa niittykasveiltamme. Miettikää keinot kasvuston hävittämiseksi ja järjestäkää talkoot.  Haastakaa muut kylillä toimivat yhdistykset mukaan torjuntaan. Kutsukaa talkoisiin media, niin saamme sanomaa vietyä laajalti eteenpäin.

Katso vinkit vieraslajien hävittämiseen:  jättiputkilupiinijättipalsami

Lue alkuperäinen tiedote.  Katso myös Maa- ja kotitalousnaisten sivuilta: Vieraslajit valloittavat luontoamme. Yhdistyssivuilla on jäsenille tapahtumiin liittyvää materiaalia, valmiit kutsu- ja tiedotepohjat ym.